DELTALIGHT The Lighting Bible 14 - Nova kolekcija i katalog

Godinu 2021. obeležio je i izlazak publikacije The Lighting Bible 14, novog izdanja kultnog kataloga proizvođača svetiljki Delta Light.

The Lighting Bible 14 predstavlja nadahnuto istraživanje kolekcije svetiljki za arhitektonsko osvetljenje ovog brenda, koju čini veliki broj različitih modela nastalih pod krovom ovog proizvođača, i kao rezultat saradnje sa gostujućim dizajnerima. Svaki proizvod je unapređen, testiran i proizveden u belgijskom sedištu ovog brenda.

 

The Lighting Bible 14 predstavlja kolekciju novih ambicioznih svetlosnih rešenja koja otkrivaju granice dizajna, performansi, arhitekture i tehnologije. Vrhunska optika, privlačan dizajn, napredna fleksibilnost i opipljive teksture su u središtu nove kolekcije firme Delta Light za 2021. godinu.

Publikacija The Lighting Bible 14 je prva u nizu koja je podeljena u dva dela. Segment The Lighting Bible 14 – Imagine, fokus stavlja na inspirativne i arhitektonske projekte koji su izvedeni svetiljkama proizvođača Delta Light, dok je segment The Lighting Bible 14 - Create posvećen velikoj ponudi proizvoda ove kompanije i obuhvata potrebne informacije, detalje i fotografije o svakom proizvodu. Nastavak priče o The Lighting Bible 14 nalazi se na adresi: deltalight.com/new;

 

____________________________________________________________________________________________________

Nova kolekcija

 

Haloscan – Dizajn prati optiku

Svetiljka Haloscan predstavlja duh inovacije u publikaciji The Lighting Bible 14. Dizajnirana oko svoje ravne optike, svetiljka Haloscan kombinuje ultra minimalistički izgled i prijatan svetlosni efekat. Svetlost se blago rasprostire preko ravnog sofisticiranog sočiva, i na taj način stvara i do četiri različite širine svetlosnih snopova; od spot osvetljenja do reflektora, pa čak i linearnog svetla.

Kako bi se glatko okretala i naginjala, svetiljka Haloscan koristi Ex Light centrum sistem rotacije koji je patentirala firma Delta Light - asimetrični zglob koji kombinuje rotacijske i nagibne sposobnosti jednim brzim pokretom. Svetijlka Haloscan pripada porodici akcentnih poluugradnih svetiljki koje imaju mogućnost montaže na povšinama ili na magnetnim profilima.

____________________________________________________________________________________________________

Zoover – Nežna tekstura

Visilica pod nazivom Zoover naglašava teksturu, volumen i dubinu prostora. Dizajnirana kao plitka kupola, Zoover zaklanja sveslosni krug, dajući mu različit izgled zavisno od ugla posmatranja. Gledajući sa strane, termoformirana ljuska ima vrlo neutralan izgled.

Pri spuštanju tačke posmatranja, primećuje se sve više detalja - poput difuznog svetla koje obasjava unutrašnje teksture kapice. Velika kupola od filca obuhvata svetlosni disk koji rasprostire difuzno svetlo za opšte osvetljenje, kombinujući oblik i funkciju.

____________________________________________________________________________________________________

Artuur – Dizajn I raznovrsnost

Sve u vezi sa svetiljkom Artuur privlači pažnju, bilo da je reč o njenom dizajnu, optici ili o njenoj pojavnosti. Artuur je ugradna- downlight svetiljka sa zakošenim ivicama, može da bude kružnog i četvrtastog oblika. Četvrtasta svetiljka daje mogućnost stvaranja različitih kreativnih rešenja, zahvaljujući poigravanju sa njenim asimetričnim oblikom.

Drugi element ovog dizajna je konveksno sočivo na vrhu duboko postavljene LED diode. Konveksno sočivo daje svetiljci Artuur otmeni izgled i osvetljaj. Svetiljka Artuur ima  savršen kvalitet svetla i svetosnog efekta, ali i izvanrednu estetiku koja oduševljava čak i kada je isključena.

Treba dodati da svetiljka Artuur može kombinovati opšte sa zidnim osvetljenjem, tako što druga LED dioda emituje svetlo na vertikalnu površinu.

Kada se ugradi u plafon, svetiljka Artuur daje dubinu prostoriji zahvaljujući njenom izbočenom prstenu. Model je dovoljno mali da bude primećen, a isto tako dovoljno veliki da akcentuje prostor. Kada se svetiljka Artuur ugradi uz pomoć seta za ugradnju, ona može sasvim da se izvuče iz kućišta ili da bude potpuno ugrađena bez vidljivih ivica.

____________________________________________________________________________________________________

Multinova – Preokreni me, stvorena sam za to

Uz dva različita prečnika, u varijantama usmerenog svetlosnog snopa prema dole i dole-gore, kao i sa ograničenom visinom od samo 69mm, primena svetiljke Multinova je višestruka. Sa svojim malim dimenzijama Multinova se uklapa u bilo koji stambeni ili ugostiteljski projekat. Kao svetiljka montirana na šinskom sistemu odgovara svakom maloprodajnom prostoru, a sa prizmatičnom pločom za smanjeni odsjaj čak se prilagođava i kancelarijskim standardima. Štaviše, svetiljka Multinova može da se postavi na magnetne profile i koristi za opšte svetljenje.

Svetiljke Multinova se proizvode u crnoj, beloj i u toplo zlatnoj boji, kako bi mogle da oplemene svoje okruženje. Pored peskirane ili prizmatične optike, svetiljka može da ima i neprozirni « dim » difuzor koji stvara dekorativni utisak. Kada se uključi, disk je potpuno osvetljen, a kada se isključi - nastaje duboki mrak, idealan kontrast  u kombinaciji sa svetiljkom Multinova u zlatnoj boji.

Visilice Multinova mogu da budu grupisane - u paru ili u varijanti sa tri komada sa prosvetljenim diskovima. U ovom modelu kombinovani su  lepota i funkcionalnost, i posebno je pogodan za primenu u većim prostorima poput lobija, recepcije ili u otvorenim kancelarijama.  

Osim ugradne, nadgradne i šinske varijante, postoje dve mogućnosti instaliranja Multinova svetiljke. Kada je okačena na kablovima - svetiljka je licem okrenuta na dole, ka horizontalnoj površini; isto tako, svetiljka ima mogućnost okretanja i do 90° osvetljavajući na taj način vertikalne površine. Svetiljka je dizajnirana tako da kao pojedinačni model može da ukrasi prostor, dok u grupi daje mogućnost stvaranja moćnih svetlosnih efekata.

____________________________________________________________________________________________________

Spy – Klasični izum

Minimalizam, funkcionalnost i svestranost ključni su pojmovi koji opisuju bogatu Spy kolekciju. Spy je dizajniran da zadovolji višestruke zahteve za osvetljenjem, i idealno je rešenje za akcentno osvetljenje u stambenim, ugostiteljskim ili komercijalnim prostorima. Familija Spy predstavlja svestranu i kompletnu paletu koja nudi ugradne, nadgradne i šinske verzije modela, koje imaju široki spektar u izboru lumen paketa, različitih svetlosnih snopova, LED boja, kao i različite završne boje i kombinacije boja.

Spektar Spy svetiljki je poboljšan nakon dugotrajnih i konstantnih promena u domenu optike koja je poboljšla udobnost i kontrolu. Kakav je rezultat? Novi oblici i završna boja, bolji svetlosni ugođaj kroz hibridnu optiku, unapređen LED kolorit kao i nova perspektiva sa Tunable White i Soft Dim opcijama.

Obnovljena familija Spy spot svetiljki proizvodi se u rasponu različitih prečnika koji odgovaraju različitim namenama: 27, 39, 52, 66 i 90mm. Dok se manje verzije modela proizvode u živahnim bojama Flemish Bronze, Flemish Gold i Gold Colored, veće svetiljke imaju mogućnost prilagođavanja svetla - Tunable White i Soft Dim opciju uz mogućnost odabira različitih širina svetlosnih snopova.

Uz dodatak Spy 39 W, grupa Spy svetiljki sada može činiti čuda i na otvorenom prostoru. Spy 39 W pretvara eleganciju i finoću u spoljašnje zidno svetlo. Osmišljen kao tanak cilindar, Spy 39 W dostupan je kako minimalistička svetiljka u verziji preraspodele svetlosnog snopa jednostrano prema dole, i dvostrano gore- dole. Svojim prefinjenim dizajnom, izduženim cevastim oblikom i prepoznatljivim svetlosnim efektom, Spy 39 W može da obogati svaki eksterijer.

____________________________________________________________________________________________________

Uho – Kompaktna veličina

Na prvi pogled svetiljka Uho deluje jednostavno. Izbliza se sagledavaju svi detalji završne obrade; rafinirani proporcija tela i prečnika svetiljke, mali zglobovi koji stvaraju sofisticirani izgled, meko zakrivljena šarka koja savršeno odgovara konturama njenog oblika. Elegancija svetiljke Uho vidi se u detaljima. Model je dostupan kao svetiljka za akcentno osvetljenje koja se montira na magnetnim profilima malih dimenzija Splitline 14 i Shiftline 19, a kao spot svetiljka može da bude jednostruka i dvostruka ugradna, odnosno trostruka nadgradna plafonska svetiljka.

____________________________________________________________________________________________________

Nime – Precizno osvetljenje

Tajanstveni alat za precizno osvetljavanje Nime rezultat je putovanja do krajnjeg minimalizma, koji je bio usredsređen na kvalitet svetlosti, a manje na samu svetiljku. Kao potpuno integrisano arhitektonsko rešenje osvetljenja, telo svetiljke Nime je potpuno sakriveno u plafonu, sa vidljivim otvorom od samo 10mm. Nime je verovatno najsitnija svetiljka ikada napravljena.

Ovaj minijaturni otvor blende skriva vrhunski optički inženjering i patentiranu tehnologiju sa mnogo mogućnosti za upravljanje snopom. Nime sistem i prilagođena optika omogućavaju sužavanje snopa i podešavanje njegovog ugla, rotacije i nagiba. Uz sve ove mogućnosti, konstrukcija svetiljke garantuje skoro potpuno odsustvo odsjaja. Opipljivi deo nestaje u njegovom srcu, dok nematerijalni deo osvetljava prostor ili objekat.