CARIBONI Graphic Lighting

Otkrijte nova rešenja za grafičko i naglašeno osvetljenje fasade, našeg renomiranog partnera Cariboni group. Emi, Grapho, Micro i Omicron mini su četiri nova proizvoda koji će fasadno osvetljenje zgrada i urbanih prostora učiniti vizuelno inspirativnim!

 

EMI

Emi je novo rešenje kompanije Cariboni za grafičko osvetljenje graničnih površina i prelaznih prostora između unutrašnjosti i spoljašnjosti unutar gradova: pragova, zidova, niša, portala i prozora. U gradovima se fasade zgrada mogu uporediti sa tankim opnama koje dele unutrašnjost od spoljašnjosti. Kada se te membrane otvore, u obliku vrata ili prozora, ono iznutra i ono spolja stapa se u nematerijalnu, prelaznu granicu.

Nenametljiv dizajn

Proizvodi iz linije EMI dizajnirani su da poštuju i prate estetiku osvetljene arhitekture. Upravo iz ovog razloga oblici su linearni, jednostavni i esencijalni, dimenzije su izuzetno male sa dubinom od samo 53mm.

Ultra Dry sistem

Emi je svetiljka dizajnirana za spoljnu ugradnju, zahvaljujući visokom stepenu zaštite ( IP66 ) Elegancija oblika i kompaktnost dimenzija čine proizvode iz ove linije prikladnim i za upotrebu u enterijeru. Emi je opremljena super dry sistemom koji podrazumeva to da je spoljni poklopac nezavistan od plafonskog sistema, čime se direktno smanjuje rizik infiltracija zbog instalacije na neravnim površinama.

Pričvršćivanje

Sastav za povezivanje dizajniran za Emi liniju omogućava kontinualno podesiv nagib do 5° kako bi se lako prilagodili bilo kojim površinama za ugradnju koje su pod nagibom.

Ožićenje

Linija Emi osmišljena je sa dvostrukom pristupnom tačkom za ulaz napojnog kabla, sa donje ili bočne strane. Bočni ulaz dizajniran je da omogući priključak na vidljive električne instalacije, tipične za istorijske fasade.

 

 

GRAPHO

Grapho je, zajedno s Mikrom, novo rešenje za fasadno akcentno osvetljenje, dizajnirano da pospeši i oživi urbane noćne prizore svetlošću.

Grapho može doprineti dizajnu urbanog okruženja dodavanjem svetlosnih linija ili stvaranjem svetlosnih šablona koji se međusobno kombinuju na vertikalnim površinama gradova.

Nenametljiv dizajn

Jednostavni, linearni i esencijalni oblici poštuju estetsku vrednost osvetljene arhitekture. Dimenzije su izuzetno male sa dubinom od samo 53mm.

 

Uklopljeni dizajn

Grapho se zahvaljujući poklopcu može stopiti sa pozadinom imitirajući istu obradu i boju kao i površina na koju se ugrađuje. Na zahtev se poklopac može prethodno tretirati specijalnim prajmerom koji ga čini pogodnim za bojenje bez promene i uticaja na njegov stepen otpornosti na koroziju.

Optička konfiguracija

Osvetljeni zid ili fasada čine vizuelno platno na kome se uz pomoć instaliranog proizvoda naglašava struktura i trodimenzionalnost površine. Dostupne su tri različite širine snopa : Blade (oštri), spot, i široki snop.

Ultra dry sistem

Grapho je svetiljka dizajnirana za spoljnu ugradnju, zahvaljujući visokom stepenu zaštite ( IP66 ) Elegancija oblika i kompaktnost dimenzija čine proizvode iz ove linije prikladnim i za upotrebu u enterijeru. Grapho je opremljen super dry sistemom koji podrazumeva to da je spoljni poklopac nezavistan od plafonskog sistema, čime se direktno smanjuje rizik infiltracija zbog instalacije na neravnim površinama.

 

MIKRO

Mikro je, zajedno s Graphom, novo rešenje za fasadno akcentno osvetljenje, dizajnirano da pospeši i oživi urbane noćne prizore svetlošću. Mikro svetiljku možemo koristiti kako bismo stvorili narativ mesta ističući prepoznatljive arhitektonske elemente zgrade.

Nenametljiv dizajn

Jednostavni, linearni i esencijalni oblici poštuju estetiku osvetljene arhitekture. Dubina proivoda je izuzetno mala, samo 54mm.

Optička konfiguracija

Emisija osvetljava zid ili fasadu na koju je proizvod instaliran. Dostupne su tri različite širine snopa : Blade (oštri), spot, i široki snop.

Pričvršćivanje

Mirko je opremljen integrisanim nosačima za pričvršćivanje koji se, ukoliko postoji potreba, mogu biti prilagoditi tako da dozvole različite pozicije postavljanja proizvoda i montažu čak i u zahtevnim uslovima.

Montaža

Mikro je dizajniran za spoljnu ugradnju zahvaljujući visokom stepenu IP zaštite. Njegov elegantan oblik i kompaktne dimenzije ga takođe ćine prikladnim i za primenu u enterijeru.

 

OMICRON MINI

Omikron mini je novi reflektor u liniji Omikron, dizajniran za grafičko arhitektonsko i akcentno osvetljenje. 

Dizajn

Formalni izbori vođeni su traženjem osnovnih geometrija i pažnjom usmerenom na detalj.

Optical configurations

The high colour quality of the light sources and the precision of the different light emissions make Omikron mini the ideal solution both to enhance architectural and natural elements and to emphasise facades and walkways with light lines. Omikron mini is available with different optics: narrow beam (10°), medium beam (25°) and blade of light (6°).

Orijentacija

Omikron mini omogućuje tri različita podešavanja pozicije: Rotaciju baze za fiksiranje (360°), naginjanje tela svetiljke (+90° – 45° ) kao i rotaciju optičke jedinice za 355° za orijentaciju svetlosne oštrice.

Verzije

Omikron mini dostupan je u različitim verzijama: Refletkor, Stubni (za stubove Ø 60 mm) i sa dodacima za zidnu i podnu montažu.

Koplanarnost staklene strukture

Staklo je u ravni sa mehaničkom strukturom kako bi se sprečilo nakupljanje vode ili prljavštine na optičkom ekranu, bez obzira na nagib izabran tokom ugradnje.